niedziela, 10 grudnia 2017

Życie na krawędzi, czyli "Najlepszy powód, by żyć"




Autor: Augusta Docher
Liczba stron: 368
Wydawnictwo: OMG Books


Dominika doznaje uszczerbku w rodzinnej tragedi, która załamuje jej świat. Jednak dzięki niej poznaje Tomka oraz Marcela. Czy któryś z braci zawróci w jej głowie?

Raz na wozie, a raz pod wozem - tak nieraz bywa w życiu i akurat ma tak główna bohaterka. Jej rozterki prowadzą do podejmowania wielu decyzji, które nie zawsze idą że szczęściem.
Jak dla mnie książka ta wzbudza wiele uczuć, które płynnie przechodzą z jednego w drugie. Historia ta na pewno poruszy nie jedną wrażliwą czytelniczą duszę. Jednak najbardziej śmieszne w niej są docinki między Dominiką a Marcelem. 
Według mnie jest to książka rewelacyjna i bardzo gorąco ją wszystkim polecam.

Moja ocena: 8/10

niedziela, 3 grudnia 2017

Jawa czy sen, czyli "Jeśli tylko...."



Autor: Karolina Klimkiewicz
Liczba stron: 273
Wydawnictwo: Novae Res


Leo to zwykły chłopak, który pewnego dnia poznaje swoją bratnią duszę - Leile. Tylko czy aby ta dziewczyna jest realna? Czy to wytwór jego wyobraźni?


Tym razem zabrałam się za książkę, która opowiedziana jest z punktu chłopaka. Razem z głównym bohaterem wyruszamy w mentalną podróż, który sam musi dowieść co jest prawdą, a co snem.
Jak dla mnie jest to historia inna od reszty, gdyż pokazuje, że życie nie musi być piękne. Ukazuje, że w życiu może wiele się zdarzyć lub też nie wydarzyć. To, co dla nas jest realne, to dla innych może być nierealne.
Co prawda historia jest może wydawać się pogmatwana, ale porusza tematy, których nie spotka się w każdej historii.
"Jeśli Tylko..." to opowieść pełna cierpienia, ale również zrozumienia, które odnajduje się u 1/10 ludzi.
Jak dla mnie jest to historia ciekawa, która poruszy na pewno wrażliwe na ból osoby.

Moja ocena: 7/10

wtorek, 28 listopada 2017

To, co było brata jest zakazane, czyli "Dziewczyna mojego brata"




Autor: K.A.Linde
Liczba stron: 347
Wydawnictwo: Burda książki 

Emery i Jensen spotykają się przypadkiem na weselu. Łączy ich jedna osoba - dla niego brat a dla niej były chłopak. Czy z tego coś wyniknie? Czy przeszłość zniszczy przyszłość?

Według mnie jest to fajna historia opowiadająca o szaleńczym pożądaniu. Pokazuje jak silne potrafią być więzi emocjonalne między ludźmi. W książce poruszony jest aspekt przeszłości, która wpływa na nadchodzącą przyszłość.
Czytelnik odczuwa wszystkie emocje, które poruszone są w tej historii. Oprócz pożądania odczuwa się także ból i niewiare oraz szczęście.
Jak dla mnie książka fajna, a do tego lekka i zabawna oraz do pochłonięcia w jeden dzień. 

Moja ocena: 8/10 

niedziela, 19 listopada 2017

Przeszłość czy przyszłość? - czyli " Nothing less"




Autor: Anna Todd 

Liczba stron: 367
Wydawnictwo: OMG Books

Logan i Nora kontynuują swoją znajomość, lecz żadne z nich nie wie w którą stronę ona zmierza. Czy pisane jest im szczęście? A może powrót Dakoty wszystko zmieni?

Jak pierwsza część zawodziła tak tą część znacznie się polepszyła. Książka ta wnosi wiele dramatyzmu, który wciąga czytelników w euforię tajemniczych uczuć. Głównie przerzucany jest tu aspekt skrywanej przeszłości, który trochę drażni, ale z drugiej strony daje mroczny pogląd. Niestety dalszym minusem tej historii jest kolejne lamentowanie bohatera, co bardzo wyprowadza z równowagi. 
Podsumowując seria przygód Landona jest ciekawa, lecz nie porywa czytelnika za serce tak bardzo jak seria "After". Książki oczywiście nie mogę polecić, gdyż nie zawładnęła moimi emocjami.

Moja ocena: 7/10

niedziela, 12 listopada 2017

Gotówka to nie ja, czyli "Sexy bastard.Cash."


Autor: Eve Jagger
Liczba stron: 324
Wydawnictwo: Kobiece


Cash to gorący barman. Savannah to prawniczka. Oboje mają wspólnych przyjaciół oraz ciężkie wspomnienia przeszłości. Czy uczucie w nich zapłonie? Czy będzie to tylko chwilowa przygoda?

Wracamy ponownie do "Altitude" oraz do gorących właścicieli baru, którzy pokazują swoje oblicza. Tym razem zanurzamy się w historię Cash'a. Nasz ulubiony barman pokazuje jak powinno się postąpić, gdy kłopoty rodzinne nas dopadają w najgorszym momencie. Choć człowiek próbuje się odciąć od tego, co było, co niestety w niektórych momentach się nie udaje.
Historia barmana i prawniczki przeprowadza nas przez wir chaotycznych uczuć, które na pewno wywołają burze w czytelnikach. Każdy czytelnik poczuje na własnej skórze pożądanie, szczęście i miłość, a także smutek i żal. Jednak najbardziej odczuwany będzie strach, którego się nie uniknie.
Jak dla mnie książka idealna na jesienne wieczory, ponieważ wciąga aż do ostatniej strony. Dlatego też gorąco polecam wyżej wymienioną opowieść.

Moja ocena: 9/10 - malutki minus za błędy ortograficzne. 

środa, 1 listopada 2017

Stań się moim cieniem, czyli "Gwiazdor"



Autor: Laurelin Paige, Sierra Simone
Liczba stron: 467
Wydawnictwo: Kobiece


Logan to gwiazdor w świecie porno, a Devi to akurat debiutantka w tym świecie. Czy w tej branży istnieją uczucia? Czy emocje wezmą górę?

Zdecydowane nie to najlepsze określenie tej książki. Jest to pierwsza książka z wyżej wymienionego wydawnictwa, która zamiast radości wywarła na mnie obrzydzenie. Przejawiło się ono tym, że w historii tej jest za dużo scen erotycznych, a do tego przez całą opowieść główny temat w rozmowach to również erotyka. Autorki zamiast na uczuciach skupiły się na pożądaniu, którego niestety tutaj nie czuć.
Jak dla mnie książka nie porywa w swój świat ani nie przyciąga. Pozytywnym punktem tej książki jest okładka, która pewnie skusi do kupna nie jedną osobę.
Podsumowując książki "Gwiazdor" polecić niestety nie mogę, gdyż nie ma w sobie ekscytującego przyciągania.

Moja ocena: 4/10

poniedziałek, 30 października 2017

Nowy los a może stare życie, czyli "Nothing more"



Autor: Anna Todd

Liczba stron: 319
Wydawnictwo: OMG Books

Landon przeprowadza się do Nowego Jorku dla Dakoty, która go porzuca przed samym przylotem. Tam poznaje Nore, która zmienia jego pogląd na świat. Czy między tą dwójką coś zaiskrzy? Czy może przeszłość ich nawiedzi?

Według mnie jest to książka nudna jak flaki z olejem. Za dużo jest w niej użalania nad sobą głównego bohatera, a za mało akcji. Choć "after" jest w podobnym stylu to działo się w nim więcej niż tutaj. Tak więc opowieść mnie ta nie wciągnęła, a do tego wręcz dłużyła się niesamowicie.
Niestety na książce się niesamowicie zawiodłam i dlatego też nie mogę wam jej polecić. 

Moja ocena: 5/10 

sobota, 21 października 2017

Przedpremierowo: Rozegrajmy grę o uczucia, czyli "Rozgrywka"




Autor: J.Sterling
Liczba stron: 301

Wydawnictwo: SQN

Premiera: 25.10.2017r

Cassie poznaje przypadkowo Jacka i od razu postanawia go omijać. Ale czy aby na pewno jej się to uda? Czy baseball'owy gwiazdor zawładnie sercem fotografki? 

Studia to czas rozwijania i szaleńczego życia akademickiego. Jednak w przypadku tej dwójki bohaterów jest to czas pożaru emocjonalnego. Przeprowadzają nas oni głównie przez walkę ognistych charakterów, które nie potrafią minąć się obojętnie. 
Książka ta perfekcyjnie odzwierciedla uczucia, które drzemią w niektórych osobach. Ukazuje ona również jak wiele można zyskać dzięki walce i determinacji.
Według mnie jest to emocjonująca historia, a do tego również mocno pobudzająca wyobraźnię. Jak dla mnie jest to lekka, przyjemna oraz wciągająca historia, gdyż porwie w swój świat niejednego czytelnika.
Książkę gorąco polecam wszystkim, a najbardziej tym którzy pragną mieć w swoim życiu takiego gwiazdora jak Jack. U mnie powieść ta na pewno trafia na półkę ulubionych.

Moja ocena: 10/10

Za książkę dziękuję portalowi czytampierwszy.pl

sobota, 14 października 2017

Bądź moim ostatnim podbojem, czyli "Podbój"...




Autor: Elle Kennedy
Liczba stron: 447
Wydawnictwo: Zysk i S-ka


Dean i Allie spędzają z sobą jedną noc, która wszystko w nich zmienia. Czy staną się sobie bliżsi czy może poczują do siebie wrogość?

Według mnie jest to najlepsza historia tej autorki. Ta część wnosi wiele śmiechu, czym doprowadza do łez. W łatwy sposób ukazany jest tutaj przewrot emocjonalny, który wiedzie czytelników poprzez załamanie, przygodę, radość, smutek, a przede wszystkim miłość i pożądanie. Wszystkie te uczucia się kumulują, co daje wspaniałe połączenie.
Moim zdaniem książka ta ukazuje piękno przyjaźni, która potrafi trwać wiecznie nawet, gdy tej osoby zabraknie w naszym życiu. "Podbój" to nie tylko opowieść o erotycznych wysokach, ale także o poczuciu wartości i przynależności w chwili wewnętrznego zagubienia.

Jak dla mnie książka ta powinna znaleźć się na półce każdego czytelnika, który lubi mocne zawirowania. A także u tych, którzy uwielbiają emocjonalne wrażenia, gdyż ta książka je wywołuje tak silne jak przejażdżka na kolejce górskiej.

Moja ocena: 10/10

środa, 4 października 2017

Gdzieś tam jest nowy raj, czyli "Eden. Nowy początek."


Autor: Mia Sheridan
Liczba stron: 312
Wydawnictwo: Septem


Calder i Eden spotykają się ponownie po tragicznych losach, które ich kiedyś rozdzielili. Czy tym razem będą mieć szanse? Czy los znowu ich ukara?

Życie pisze różne scenariusze. Raz są dobre, innym razem złe. I tak było w przypadku naszych bohaterów. Jednak ich los łączył w sobie wszystko, gdyż był momentami dobry a innymi zły. Pokazali oni jednak to, że nie wolno się poddać życiu tylko trzeba o nie walczyć. Bo nie ważne jest to, co było ani co będzie kiedyś, bo ważne jest to, co mamy teraz w tej chwili.
Według mnie jest to piękna książka, gdyż pokazuje jak wiele miłość może znieść i ile ona zniesie. Historia ta przeprowadza czytelnika płynnie od cierpienia i załamania, aż do szczęścia i zadowolenia. Na pewno można powiedzieć jedno, że drugi tom jest zdecydowanie lepszy niż pierwszy.

Moja ocena: 8/10

Za książkę dziękuję Helion. 

Odwaga rodzi się z walki, czyli "Calder.Narodziny odwagi."...


Autor: Mia Sheridan
Liczba stron: 373
Wydawnictwo: Septem

Calder i Eden poznają się w złych okolicznościach. Czy przetrwają tą walkę? Czy wygrają ze złem otaczających ich sekty?

Według mnie wyżej wymieniona książka pokazuje czytelnikowi jak wiele można znieść. Ukazuje ona miłość, która potrafi przejść nawet najgorsze chwilę. Jednak bardzo tragicznym momentem jest poruszenie tematu "sekty" zwanej "grupą religijną", która bardzo niszczy człowieka. Pokazuje ona jak ta przynależność niszczy związki rodzinne, które powinny być dużo ważniejsze niż obcy ludzie.
Podsumowując książka ciekawa, a do tego realna, gdyż pokazuje problemy realnego świata. Choć jest czasami drastyczna to jednak wzbudza uczucia, których w wielu książkach brakuje.

Moja ocena: 7/10

Za książkę bardzo dziękuję Helion.

niedziela, 1 października 2017

Każdy z nas popełnia błędy, czyli "Błąd"...



Autor: Elle Kennedy 
Liczba stron: 375
Wydawnictwo: Zysk i S-ka

John "Logan" i Grace spotykają się przypadkiem. Czy ta jedna pomyłka wpłynie na nich? Czy pomogą swojemu losowi?

Tym razem poznajemy historię przyjaciela Garrett'a - Logana, który również jest hokeistą. Przeprowadza on nas przez swoją przeszłość, która wiele nam wyjaśnia, ale również zaburza przyszłość bohatera. Dzięki Grace zaczyna wierzyć w siebie.
Książka ta ukazuje wiele uczuć, które idealnie ze sobą współgrają. Czuć tutaj miłość pełną pasji i pożądania oraz smutek i strach przed zrobieniem kroku w przyszłość. 

Według mnie historia ta jest pełna inspirującej relacji pomiędzy wszystkimi bohaterami. Pokazuje, że w tak wielu, różnych momentach można liczyć na przyjaciół. 

Jak dla mnie książka idealna i zabawna, a do tego napisana łatwym stylem oraz mocno wciągająca. Opowieść ta na pewno skradnie wiele serc, zarówno nastolatek, jak i starszych Pań. "Błąd" to książka idealna na chłodne wieczory, dlatego polecam ją wszystkim. 


Moja ocena: 9,5/10

niedziela, 24 września 2017

Zawrzyjmy pakt, czyli "Układ"...



Autor: Elle Kennedy 
Liczba stron: 462
Wydawnictwo: Zysk i S-ka

Hannah i Garrett zawierają jeden układ, ale czy aby właściwy? Czy wyjdzie im on na dobre?

Piękna historia w zabawnym stylu. Tak na pewno można powiedzieć o tej książce. "Układ" porusza nie tylko dobre strony, ale również te złe. Pokazuje jak bardzo można się zmienić po przeżyciach z przeszłości, co bardzo poruszy na pewno nie jedną osobę. 
Historia zawarta w tej książce przeprowadza nas od śmiechu i wesołości poprzez strach i żal, aż do pożądania i namiętności, możliwe, że nawet miłości. 

Według mnie jest to idealna książka na ponure wieczory, gdyż rozbawi nawet największego marudera. Bohaterowie na pewno zawładną sercem nie jednej czytelniczki.
Książkę oczywiście polecam z całego serca każdemu, a przede wszystkim tym którzy uwielbiają się śmiać. 

Moja ocena: 10/10

niedziela, 17 września 2017

Niewola to odliczająca dni śmierć, czyli "Raze"...




Autor: Tillie Cole
Liczba stron: 399
Wydawnictwo: Filia

Raze to były niewolnik, Kisa to córka bossa, na którym on pragnie się zemścić. Czy zemsta wygra? Czy może odnajdzie się tutaj inne uczucie?

Nie, nie i jeszcze raz nie! Myślałam, że już nie poznam złej książki lecz jak widać wpadłam na kolejną. Według mnie "Raze" jest książką brutalną i drastyczną oraz ujawniająca wiele perspektywy mafii rosyjskiej. Jak dla mnie zawiera za dużo szczegółowych opisów wielu wydarzeń, zarówno tych z sypialni, jak i z walki. Takie opisy wprowadziły we mnie nie smak, co pewnie będzie jeszcze długo za mną chodziło. 
Jak dla mnie jest to książka straszna i odpychająca, dlatego też jej nie polecam oraz nie powiem na jej temat więcej słów, gdyż jest mi szkoda strzępić język. 

Moja ocena: 4/10

niedziela, 10 września 2017

Życie to nie kolorowa bajka, czyli "Jesteś moja, dzikusko"




Autor: Agnieszka Lingas - Łoniewska
Liczba stron: 312
Wydawnictwo: Novae Res

Anthony i Natalia spotykają się po latach przez jedno tragiczne wydarzenie, a do tego muszą zamieszkać pod jednym dachem. Czy to aby na pewno dobry pomysł? Czy ta dwójka będzie potrafiła wspólnie żyć? 

Życie to nie bajka i każdy o tym wie. Wiele osób przeszło nie jedno piekło i tak samo jest z bohaterami. Oboje pokazują jak wiele może człowiek znieść. Historia ta ukazuje wiele różnych problemów i jak je rozwiązać. Przeprowadza nas również lawinę uczuć, która jest różnorodna. Czuć tutaj miłość, złość, smutek, tęsknotę, ale również pożądanie oraz zazdrość. 

Moim zdaniem jest to historia ciekawa, pełna pasji. Odzwierciedla życie nie jednej osoby na tym świecie. Ukazane tutaj problemy spotkały na pewno większość z nas. Dzięki temu książka robi się intrygująca, co doprowadza do tego, że nie można się od niej oderwać aż do ostatniej strony. Powieść tą oczywiście polecam, gdyż zaciekawi ona nie jednego osobnika. 

Moja ocena: 9/10

niedziela, 3 września 2017

Tęsknota to najgorszy ból, czyli "Czy wspomniałam, że za Tobą tęsknię?"




Autor: Estelle Maskame
Liczba stron: 364
Wydawnictwo: Feeria young

Eden i Tyler po długiej przerwie spotykają się ponownie. Czy tym razem będzie to ostateczny koniec? Czy pozwolą sobie na odnowienie dawnej relacji? 

Ostatni tom przygód wyżej wymienionych bohaterów pokazuje jak wiele może się zmienić. Oboje udowadniają, co w życiu powinno być najważniejsze. Akcja książki toczy się z zawrotną prędkością, co czytelnikowi na pewno się spodoba. Dzięki temu odczuwa się tutaj huragan uczuć, które również pędzą z prędkością światła. W całej książce głównie przeplata się miłość oraz nienawiść, które nadają tej historii pikantności. 

Według mnie jest to ciekawa powieść, która przyprawia na każdym kroku o zawał serca. Każdy czytelnik na własnej skórze odczuje wszystko oraz poczuje się tak jakby był, którymś z bohaterów. Oprócz tego historia wciąga od pierwszej aż do ostatniej strony. Jedynym minusem są widoczne błędy ortograficzne w wielu miejscach. 

Moja ocena: 8/10

poniedziałek, 28 sierpnia 2017

Walcz do końca, czyli "Czy wspomniałem, że cię potrzebuje?"




Autor: Estelle Maskame
Liczba stron: 360
Wydawnictwo: Feeria young

Eden i Tyler poraz kolejny spędzają razem wakacje, ale tym razem zdala od domu,a przede wszystkim zdala od rodziny. Co z tego wyniknie? Czy przeszłość do nich powróci? 

Według mnie jest to historia pełna napięcia, ale też niezdecydowania. Bohaterowie sami nie wiedzą, co jest dobre i co powinni wybrać. Widać tutaj dużo zależnej od ich dwojga potrzeby, która prowadzi ich w dwie różne strony. 

"No te rindas." Nie poddawaj się. Tak powinno być w każdej walce, ale niestety w tej historii tego nie ma. Gdy jedno się poddaje, to druga osoba sama tego nie udźwignie. Dlatego też w całej tej powieści czytelnik odczuje głównie poddanie oraz częściową walkę. 

Podsumowując książka dobra, lecz zabrakło mi w niej wielu intrygujących momentów, gdyż głównie opiera się na jednym wątku. Drugi tom w porównaniu z pierwszym wypadł minimalnie gorzej. 


Moja ocena: 8/10

czwartek, 24 sierpnia 2017

Od nienawiści jest cienka granica, czyli "Czy wspomniałam, że Cię kocham? "



Autor: Estelle Maskame
Liczba stron: 403
Wydawnictwo: Feeria young

Eden i Tyler to przyrodnie rodzeństwo, które nie pała do siebie sympatią, ale czy na pewno? Czy wspólne wakacje ich zmienią? 

"La breve vita". Życie jest krótkie i kruche, ale nie dla bohaterów. Oni nim się nie przejmują tylko żyją z dnia na dzień. 

Według mnie jest to historia pełna emocji. Każdą emocjonalną chwilę, czytelnik przeżywa równie mocno jak sami bohaterami. W tej powieści czuć wielką nienawiść i to już pierwszej strony. Jednak to uczucie nie tylko jest między tą dwójką, ale również pomiędzy innymi bohaterami, dzięki czemu książka wnosi wiele ciekawego zamętu. 

Moim zdaniem jest to fascynująca historia, gdyż pokazuje jak wiele można zrobić wpływem złych emocji. Choć jest to książka młodzieżowa to przeczytać powinien ją każdy, gdyż jest interesująca i na pewno zachęci do siebie każdego czytelnika. 

Książkę oczywiście polecam zarówno młodszym jak i starszym czytelnikom. 

Moja ocena: 10/10

niedziela, 20 sierpnia 2017

Wybacz mi moje winy, czyli "MMA fighter. Przebaczenie."




Autor: Vi Keeland
Liczba stron: 382
Wydawnictwo: Kobiece
Premiera: 11.08.2017

Ucieczka przed kłopotami w pracę to sposób, w który Jax poznaje Lily. Oboje chcą zapomnieć o przeszłości, lecz czy im się to uda? Czy poznają smak prawdziwego uczucia? 

"Przebaczenie" pokazuje historię walczącego o swoje zdanie Jaxa oraz walkę o życie w spokoju Lily. Książka ta ujmuje różne aspekty życia, ale głównie sprowadza się do jednego, a mianowicie przeszłości. Oboje bohaterów chcą o niej zapomnieć, a także zaplanować sobie przyszłość. Walcząc o to udowadniają jak wiele można znieść. Cała historia przeplata z sobą wiele emocji, ale głównie opiera się na szczęściu, pożądaniu oraz chwilowym załamaniu. 

Według mnie jest to książka intrygująca oraz wciągająca od pierwszej aż do ostatniej strony. Moim zdaniem każdy czytelnik, który sięgnie po tą opowieść będzie z niej zadowolony. Na pewno przyciągnie nie jedno kobiece serce. 

Moja ocena: 10/10

Za książkę dziękuję wydawnictwu Kobiece. 

wtorek, 15 sierpnia 2017

PRZEDPREMIEROWO: Ucieczka jest lepsza niż walka bez siły, czyli "Sexy bastard. Hard"



Autor: Eve Jagger
Liczba stron: 282
Wydawnictwo: Kobiece
Data premiery: 18.08.2017

Cassie i Ryder wchodzą w niebezpieczny układ. Oboje uciekają przed przeszłością, lecz z różnych powodów. Czy to ich połączy? Czy życie znów ich zrani? 

Według mnie jest to historia intrygująca, gdyż na każdym kroku czai się problem lub pojawia się przeszłość. Książka wzbudza wiele emocji, które pobudzają czytelnikowi wyobraźnię. Bohaterowie przeprowadzają nas od pożądania, szczęście aż do strachu i zagubienia. Odczuwane jest również szaleństwo, które z jednej strony jest ciekawe, lecz z drugiej irytujące. 

"Hard" to historia o dwójce różnych ludzi, a jednak w jednej kwestii podobnych - przeszłości, a raczej ucieczce od niej. Pokazuje ona, że życie nie jest i nigdy nie będzie proste, a także, że przeszłość w każdej chwili może nas dopaść. 
Moim zdaniem jest to książka idealna i bardzo ciekawa, a przede wszystkim wciągająca do ostatniej strony. Powieść tą polecam każdej osobie, gdyż historia ta na pewno zauroczy nie jedną osobę. 

Moja ocena: 10/10

Za książkę dziękuję wydawnictwu Kobiece. 

sobota, 12 sierpnia 2017

Zacznijmy nowy rozdział, czyli "Początek wszystkiego"



Autor: Robyn Schneider
Liczba stron: 318
Wydawnictwo: Moondrive - Otwarte

Cassidy i Ezra to licealiści, którzy szukają swojego szczęścia. Czy ich życie przerwie pasmo katastrof? Czy los im się ułoży? 

"Początek wszystkiego" to według mnie lekka opowieść, która pokazuje jak w życiu może wiele się zmienić. W delikatny sposób autorka ukazała jak życie może w jednej chwili się zmienić i jak wiele katastrof może znieść jedna osoba. 
Bohaterowie są niby różni, ale łączy ich jedna wspólna tragedia, która wpływa na ich dalsze losy. Od pierwszej do ostatniej strony odczuwamy ich emocje, zaczynając od tych pozytywnych, a kończąc na tych najbardziej przykrych. 

Moim zdaniem jest to ciekawa historia, porywająca czytelnika w swój świat od pierwszej aż do ostatniej strony. Książka ta jest przeznaczona głównie dla młodzieży, ald myślę, że i starszym czytelnikom się spodoba. 

Moja ocena: 8/10

wtorek, 8 sierpnia 2017

Jedna sztuka, a miłość ogromna, czyli "Zły Romeo"



Autor: Leisa Rayven
Liczba stron: 433
Wydawnictwo: Otwarte

Cassie i Ethan to dwójka ludzi, którzy grają razem w sztuce poraz kolejny. Co się między nimi zdarzy? Czy pogodzą się ze swoją przeszłością?

Według mnie jest to książka zabawna, a do tego rzadko spotykana, gdyż taka historia jest mało spotykana. W opowieści tej lawirujemy w tornadzie uczuć, gdyż bohaterowie nie wiedzą na co się zdecydować. Jak dla mnie nie potrafią się oni pogodzi ze swoją wspólną przeszłością, przez co nie mają odwagi by ruszyć dalej.
Jednak w historii tej bardzo denerwujące było użalanie się nad sobą bohaterki, gdyż ciągnęło się od początku aż prawie do samego końca. Pomimo tego minusa książkę polecam wszystkim, którzy uwielbiają teatr, a przede wszystkim uczucia niczym z "Romea i Julii".



Moja ocena: 8/10

piątek, 4 sierpnia 2017

Spalał nas ogień, ale nigdy nas nie poparzył, czyli "Ogień, który ich spala."



Autor: Brittainy C. Cherry
Liczba stron: 397
Wydawnictwo: Filia

Alyssa i Logan przeszli w życiu wiele. Czy im uda się od przeszłości uciec? 
Dwójka ludzi, dwie różne historie, a jednak mają wiele wspólnego. Historia tej dwójki bohaterów przyciąga uwagę już od pierwszej strony, gdyż od początku czuć emocje. Do samego końca żyjemy ich historią, ponieważ przez nich jesteśmy w stanie odczuć to samo co i oni. 
Jak dla mnie ci bohaterowie mają z nami wiele wspólnego, gdyż na pewno nie jedno z nas przeżyło wewnętrzną tragedię, nie jedno z nas walczyło z demonami, ale tak jak oni potrafimy się podnieść i z nimi walczyć. 
Podsumowując książka rewelacyjna, a do tego bardzo prawdziwa, co jest mało spotykane w innych. Autorka bardzo precyzyjnie odzwierciedlała to, co występuje w realnym życiu prawie na każdym kroku. Mogę wam powiedzieć na pewno to, że ta książka skradła moje serce i na pewno pozostanie ze mną na zawsze. 

Moja ocena: 9,5/10 - minus za błędy ortograficzne oraz plus za pomysł podzielenia historii, a także za to, że czyta się ją jednym tchem. 

poniedziałek, 31 lipca 2017

PRZEDPREMIEROWO: Puścimy się w wyścig, czyli "Down shift. Bez hamulców."



Autor: K.Bromberg
Liczba stron: 431
Wydawnictwo: Editiored
Premiera: 17.08.2017

Getty i Zander to przypadkowi ludzie, którzy zostają swoimi współlokatorami przez przypadek. Czy wytrwają pod wspólnym dachem? Czy los im będzie w końcu sprzyjał? 

Bezsilni, ale też silni, 
Odważni, ale również strachliwi, 
Zadziorni, a także spokojni, 
Zranieni, lecz najbardziej szczęśliwi, choć uciekają przed demonami minionej chwili. 

Według mnie historia ta wywołuje rollercoaster emocjonalny, gdyż emocje zmieniają się tutaj z zawrotną prędkością. Co chwilę przechodzimy ze szczęścia do złości i na odwrót, co odczuwamy na własnej skórze. 
Historia ta pokazuje jak wiele w życiu można przejść. Idealnie ukazuje jak przeszłość może w każdej chwili zapukać do naszych drzwi i o sobie przypomnieć, w najmniej spodziewanym momencie. 
Moim zdaniem jest to książka rewelacyjna, gdyż pokazuje, że życie nie jest proste i nigdy nie będzie. Powieść tą powinien przeczytać każdy, a przede wszystkim Ci, którzy nie boją się powrotów do przeszłości. Książkę polecam również osobą, które czytały poprzednie tomy, gdyż tym będą najbardziej zachwyceni. 

Moja ocena: 9/10


Za książkę dziękuję Helion. 

środa, 26 lipca 2017

PRZEDPREMIEROWO: Czy połączy nas taniec czy śpiew? - czyli "Dance, sing, love. Miłosny układ."



Autor: Layla Wheldon
Liczba stron: 525
Wydawnictwo: Editiored
Premiera: 17.08.2017

Livia i James to dwójka różnych ludzi. On to słynna gwiazda, Ona to zawodowa tancerka. Łączy ich jedna scena, a rodziela wiele więcej rzeczy. Czy ta dwójka się polubi? Czy znajdą w sobie to czego im brakuje? 

Wow!  To najbardziej oddaje moje emocje po przeczytaniu tej książki. Jest to historia inna od wszystkich i do tego mało spotykana, gdyż niewiele książek jest poświęconych tańcu. Autorka trafiła na oryginalny pomysł i bardzo dobrze przelała go na papier dla czytelników. 
Historia Liv i James'a zawiera w sobie bardzo wiele emocji, zarówno tych pozytywnych, jak i negatywnych. Każdy czytelnik poczuje na sobie łzy, gniew, histerię, ale także śmiech, miłość i pożądanie bohaterów. Czuć tutaj również zamiłowanie do pasji, które pokazuje, że w życiu można połączyć pasję z pracą. 

Jak dla mnie książka jest idealna i na pewno skradnie nie jedno czytelnicze serce. Jedynym jak dla mnie minusem jest trzymające w napięciu zakończenie, przez które nie mogę doczekać się kolejnej części. Mam nadzieję, że zostanie ona niedługo wydana. 

Książkę polecam wszystkim, zarówno tym młodszym, jak i starszym. 

Moja ocena: 10/10

Za książkę dziękuję Helion. :)

piątek, 21 lipca 2017

PREMIEROWO: Pocałuj mnie ostatni raz, czyli "Ostatni pocałunek"...


Autor: Laurelin Paige
Liczba stron: 492
Wydawnictwo: Kobiece

Emily i Reeve to dwoje kochanków, którym los nie sprzyja, a raczej osoba z przeszłości ich poróżnia. Ale czy na pewno? Czy przyszłość nie jest im pisana? 

Szczerze powiedziawszy ciężko było mi się zabrać za tą książkę, ponieważ bałam się, że poczuje rozczarowanie. Jednak bardzo się myliłam, gdyż książka bardzo mnie zaskoczyła i to pozytywnie. Autorka więcej opowieści poświęciła kłopotą a nie tak jak do tej pory - pociągowi seksualnemu. Właśnie z tego punktu historia ta bardziej przypadła mi do gustu, gdyż pokazała to, czego brakowało mi do tej pory. 
Czytając wyżej wymienioną lekturę od początku aż do końca odczuwa się burze emocjonalną, ale najbardziej wyraźny jest tutaj strach i obawa. Od pierwszej strony czuć tutaj dreszczyk tajemniczości, który nadaje tej powieści mroczny charakter. 

Podsumowując mogę wam powiedzieć na pewno jedno, a mianowicie to, że warto sięgnąć po tą historię i zanurzyć się w jej świat. Jak dla mnie książkę powinien przeczytać każdy, a najbardziej ci, którzy uwielbiają mafijny świat. 


Moja ocena: 9/10

Za książkę dziękuję wydawnictwu Kobiece. 


środa, 19 lipca 2017

PRZEDPREMIEROWO: Życie realne czy internetowe? - czyli "Milion odsłon Tash"

 
Autor: Kathryn Ormsbee
Liczba stron: 350
Wydawnictwo: Moondrive - Otwarte
Premiera: 17.08.2017

Tash to nastolatka, a zarazem początkująca vlogerka, która ma zamiłowanie inne niż jej rówieśnicy. Razem z przyjaciółmi tworzy nietuzinkowy projekt - tylko czy to przetrwa? Czy poradzi sobie z konsekwencjami tego, co się wydarzy? Czy się odnajdzie? 

"Milion odsłon Tash" to historia inna od wszystkich poznanych mi do tej pory. 
Według mnie jest to książka powalająca, gdyż opowiada o rzadko poruszanym temacie, a mianowicie o vlogowaniu i blogowaniu. Ujmuje ona perfekcyjnie jak trudny jest to świat oraz jak wiele trudności każdy z nas, blogerów musi pokonać. Bardzo dobrze pokazane jest jak nasza mała społeczność internetowa musi poświęcić swojego czasu i swoich spraw, by utrzymać swój kanał czy też blog. Każdy obserwator myśli, że to coś prostego, jednak gdy sięgnie po wyżej wymienioną książkę zrozumie jak wiele nas to wszystko kosztuje. 
Jak dla mnie autorka szczerze ukazała, że życie w blogo- czy blogosferze nie jest proste i idealne, a wręcz przeciwnie - trudne i kręte. Ukazano tu jak takie życie potrafi pochłonąć nas do reszty, kosztem bliskich nas osób. Jednak tak jak Tash, tak każdy z nas powinien się zastanowić i obudzić by nie stracić cennego czasu z bliskimi, gdyż blog z nami zostanie na zawsze a oni mogą w każdej chwili odejść. 
W książce tej odczuwamy wszystko od radości po ból i złość. Pomimo tych emocji najbardziej ujmujące jest tutaj rzadko spotykana w dzisiejszych czasach "aseksualność". Ta przypadłość zwaliła mnie z nóg i pokazała, że w moim otoczeniu też mogą być takie osoby i dlatego też trzeba ich wspierać a nie odrzucać.


"Prawdziwe życie polega na drobnych zmianach."


Podsumowując "Milion odsłon Tash" to książka przeznaczona głównie dla nastolatków, aczkolwiek powinien po nią sięgnąć każdy kto chce poznać blogosferę oraz rzadko spotykaną przypadłość. Dlatego też książkę polecam wszystkim czytelnikom, bez względu na wiek czy też pasje, ponieważ każdy z was wyniesie z niej coś wartościowego, a nawet moralnego. 
Gorąco polecam tą pozycję, gdyż moim zdaniem naprawdę warto po nią sięgnąć. 

Moja ocena: 9/10

Za książkę dziękuję wydawnictwu Otwarte. 





środa, 12 lipca 2017

Być samotną gwiazdą, czyli "Gwiazdy nad Oktober Bend"...



Autor: Glenda Millard
Liczba stron: 255
Wydawnictwo: Dreams

Alice i Manny oraz Joey i Tilda to bohaterowie, którzy szukają swojego własnego miejsca, a nawet swojego wewnętrznego 'ja'. Czy im się to uda? 

Według mnie książka jest ciekawa, gdyż niesamowicie ukazuje problemy, z którymi główni bohaterowie muszą się zmierzać na każdym swoim kroku. Pokazuje ona również jak miłość potrafi przezwyciężyć każdą chorobę, odrzucenie od społeczeństwa a nawet skrywane tajemnice przeszłości. 
Jak dla mnie to historia ta ukazuje z jak wieloma trudnościami musi zmierzyć się prawie każdy człowiek i jak widać najlepiej to robić z kimś, gdyż każdemu z nas potrzebne jest wsparcie bliskiej osoby. 
Życie jest piękne, ale najlepiej przeżyć je z kimś, kto nigdy nie opuścił cię w trudnych momentach. To właśnie one pokazują na kogo możesz w swoim życiu liczyć i dla kogo jesteś najważniejszy. I tak właśnie jest z bohaterami wyżej wymienionej książki. 

Najbardziej polecam tą historię osobą, które wiedzą, że świat nie jest idealny, ale potrafią go docenić nawet w tragicznych chwilach. 

Moja ocena: 7/10

niedziela, 9 lipca 2017

PRZEDPREMIEROWO: Nasz lot się skończył, czyli "Uziemieni"



Autor: R. K. Lilley
Liczba stron: 391
Wydawnictwo: Editiored

Czy James i Bianca w końcu będą szczęśliwi? Czy przeszłość ich dopadnie? 

Życie pisze wiele niespodzianek, jednak los tej dwójki bohaterów jest jedną wielką życiową niespodzianką. Dlaczego? Ponieważ ta dwójka ma ciągle pod górkę, ale jednak pomimo tego walczą o swoje dalsze życie. 
Według mnie jest to historia ciekawa, a nawet zaskakująca, ponieważ przeplata w sobie różne wątki życiowe. Dodatkowej rewelacji wnosi tutaj rozdział z perspektywy przyjaciela, co daje dużo jasności, której czytelnik potrzebuje. 
Jak dla mnie książka ta jest idealnym zwieńczeniem przygód Bianci i Jamesa oraz ich przyjaciół. 
Książkę polecam wszystkim, a szczególnie osobą, które sięgnęli po poprzednie tomy. 

Moja ocena: 8/10


"Teraz nie będziecie czuć kropel deszczu, 
Bo jedno osłaniać będzie drugie. 
Nie będziecie czuć zimna, 
Bo teraz jedno będzie ogrzewało drugie. 
Teraz żadne z was już nie doświadczy samotności, 
Bo każde będzie towarzyszem dla tego drugiego. 
Teraz jesteście dwoma ciałami, 
Lecz jedno życie przed wami."

piątek, 7 lipca 2017

Jeden oddech, który ratuje, czyli "Powietrze, którym oddycha"



Autor: Brittainy C. Cherry
Liczba stron: 398
Wydawnictwo: Filia

Elizabeth i Tristan to dwójka ludzi z ciężką przeszłością. Czy uleczą się z niej? Czy pokonają demony? 

Według mnie jest to świetna historia, idealnie opisująca kontrast pomiędzy przeszłością a przyszłością. Ukazuje też jak śmierć bliskich potrafi wpłynąć na nasze losy, gdyż tak jak bohaterowie tak samo my nie potrafimy znieść straty. Książka ta przewozi nas pomiędzy bólem a chwilą szczęścia. 
Jak dla mnie jest to historia pełna smutku, który w niektórych momentach doprowadzi was do łez. Nawet największy twardziel od pierwszej strony zostanie porwany w emocjonalny wir, który go poruszy. 
Powyższą książkę polecam wszystkim, którzy nie boją się poczuć na własnej skórze smutku i żalu straty. 

Moja ocena: 9/10 - minus za błędy ortograficzne 

"Pokaż mi cienie, które nie dają ci spać."

niedziela, 2 lipca 2017

To już rok i wakacyjny czas, czyli podziękowania i recenzja "Ktoś mnie pokocha.12 wakacyjnych opowiadań"


Jak sama nazwa posta wskazuje to już rok jak istnieje blog. Z tej okazji chciałabym podziękować wszystkim, którzy są ze mną na dobre i złe. To dzięki wam wiem, że człowiek uczy się cały czas i tak jest w tym przypadku. 
Mam nadzieję, że będziecie ze mną dalej. Dziękuję! 




Tym razem zabrałam się za wakacyjny zbiór opowiadań, który ujął mnie swoją okładką. Niestety na niektórych historiach się zawiodłam i nie czułam tej letniej ekscytacji. Jednak pomimo tego znalazłam w kilku tą czytelniczą magię. 

Lista opowiadań:
"Łeb i łuski, jęzor i ogon" - 5/10
"Koniec miłości" - 4/10
"Ostatni bój w Horrelaksie" - 6/10
"Sick Pleasure" - 8/10
"Za półtorej godziny skręć na północ" - 6/10
"Pamiątki" - 4/10
"Bezwładność" - 8/10
"Byle nie miłość" - 6/10
"Żegnaj i powodzenia" - 7/10
"Całkiem nowe atrakcje" - 9/10
"Tysiąc powodów, dla których mogło nam się nie udać" - 8/10
"Mapa maleńkich wspaniałości" - 6/10

Moja ocena(ogólna): 6,5/10

czwartek, 29 czerwca 2017

Przedpremierowo: Przebudziłam się na nowo, czyli "Przebudzenie Morfeusza"



Autor: K. N. Haner
Liczba stron: 524
Wydawnictwo: EditioRed 

Ponowne losy Cassandry i Adama - czy tym razem los im sprzyja? Czy znów pokrzyżują się ich plany? 

Mówi się, że życie to nie bajka, ale czy na pewno? W przypadku tych bohaterów to akurat absolutna prawda. Według mnie los od początku do końca nie był dla nich łaskawy i niestety bardzo to widać. 

Szczerze powiedziawszy jest to najlepsza część z całej trylogii, gdyż przeżywamy tu najwięcej emocji. Przy niektórych bohaterach czujemy smutek, nienawiść i pożądanie, a także zemstę, ale przy innych jest wręcz odwrotnie, czyli śmiech szczęście. Jednak cały ten emocjonalny kalejdoskop idealnie się dopasowuje, co daje pozytywne wrażenie. 
Jednak w całym tym pozytywie znalazłam minus, a mianowicie mam na myśli zakończenie. Do tego momentu nasuwa mi się tylko jedno pytanie - "dlaczego?". Dlaczego to tak zostało zakończone? Jak dla mnie jest to niewystarczający koniec, gdyż nie wyjaśnił mi do końca losów bohaterów. 
Podsumowując pomimo tego jednego minusa książkę polecam wszystkim, gdyż każdy powinien poznać mroczny świat tej powieści. 

Całą historię ujmę tak: 
"Po każdym śnie czy koszmarze przychodzi przebudzenie, które przynosi nocne uwolnienie, bo przecież po każdej burzy wychodzi słońce a z nim nowy dzień, który może być nowym początkiem." 

Moja ocena: 9/10

Za książkę dziękuję Helion i Editiored. 

czwartek, 22 czerwca 2017

Przeżyjmy to jeszcze raz, czyli "Aced. Uwikłani."



Autor: K.Bromberg 
Liczba stron: 374
Wydawnictwo: EditioRed

Ponowne losy Coltona i Rylee prowadzą nas do nowych wydarzeń, ale czy na pewno? 

Według mnie jest to książka chaotyczna, ponieważ ponownie przeżywamy wzloty i upadki bohaterów. Dodatkowo poznajemy ich z nowej strony, gdyż życie dało im kolejną szansę. Historia ta wywołała we mnie mieszane uczucia, gdyż z jednej strony odczuwałam to co oni, ale z drugiej strony w niektórych momentach przeżywałam całkiem przeciwne emocje. 
Na plus oczywiście działa podwójne zakończenie, które daje nam wybór, choć jak dla mnie ta seria powinna zostać na trzech tomach. 
Oczywiście książkę polecam wszystkim, ale głównie miłośnikom całej serii. 

Moja ocena: 8/10

Za książkę dziękuję Helion. 

piątek, 16 czerwca 2017

Zdobyłem flagę w szachownice, czyli "Raced. Ścigany uczuciem."


Autor: K. Bromberg
Liczba stron: 184
Wydawnictwo: Septem

Colton Donovan odsłania przed nami swoje emocje. Czy będą one zgodne z tym co czuje Rylee? Czy może zdobędzie flagę? 

W trylogii autorki spotkaliśmy się z kilkoma rozdziałami z punktu widzenia Coltona, jednak cała książka pobija je całkowicie. Dzięki tej książce poznajemy wiele elementów brakujących we wcześniejszych historiach. 
Jak dla mnie jest to ciekawa historia, gdyż poznajemy jak mężczyźni radzą sobie z emocjami.  Taka książka daje bardzo wiele do myślenia, szczególnie z problemami przeszłości. Książke polecam wszystkim, a przede wszystkim czytelnikom, którym spodobała się cała trylogia. 

Moja ocena: 9/10

wtorek, 13 czerwca 2017

PRZEDPREMIEROWO: Czy istnieje druga szansa? Czyli "MMA Fighter. Szansa"


Autor: Vi Keeland
Liczba stron: 368
Wydawnictwo: Kobiece

Vince to znany bokser, a Olivia to dziennikarka szukająca swojej szansy. Ta dwójka spotyka się ponownie po latach, ale czy nadal są tacy sami jak dawniej? A może jednak się zmienili? 

Według mnie jest to historia pełna pasji, a przede wszystkim uczuć. Dzięki nim przenosimy się w wir szalonych emocji, które ciągną zarówno bohaterów jak i czytelników. Książka tym sposobem zapiera dech w piersi, co jest rzadko spotykane, gdyż nie wiele z nich to potrafi. 
Podsumowując jest to dla mnie rewelacyjna książka, a przede wszystkim wciągająca od pierwszej aż do ostatniej strony. Jednak najbardziej za serce ujmuje fakt pogodzenia się z przeszłością, która dotyczy na pewno nie jednego z nas. 

Tą historię mogę polecić każdemu, ale na pewno porwie w swoje objęcia czytelniczki marzące o posiadaniu na własność takiego boksera jak Vince. 

Moja ocena: 10/10

piątek, 9 czerwca 2017

Projekt łączy, ale też dzieli, czyli "Art & Soul"



Autor: Brittainy C. Cherry
Liczba stron: 392
Wydawnictwo: Filia

Aria i Levi to zagubieni ludzie, którzy przypadkowo się spotykają.  Ona to dziewczyna zagubiona w obecnej sytuacji, natomiast On to chłopak zagubiony w odnalezieniu przeszłości. Czy zagubienie połączy ludzi? A może rozdzieli na zawsze? 

Według mnie jest to prawdziwa historia, a raczej realnie opisująca życie. Pokazuje nam jak wiele można w życiu znieść, by podjąć właściwe decyzje. Historia ta oparta jest na życiowych próbach, które szykuje los. 

Jak dla mnie jest to ciekawa książka, która złamie nie jedno serce, gdyż często przeżywana jest rozpacz, szczególnie, gdy nie ma się wsparcia ze strony bliskich. 


Moja ocena: 9/10 - gdyż było kilka błędów ortograficznych. 


"Byliśmy zagubieni, ale byliśmy razem, 
stworzeni z dwóch samotnych dusz."

poniedziałek, 5 czerwca 2017

Nie żałuję tej miłości, czyli "Kochając Pana Danielsa"



Autor: Brittainy C. Cherry
Liczba stron: 424
Wydawnictwo: Filia

Ashlyn i Daniel to dwójka osób, którzy zmagają się ze śmiercią swoich bliskich. Jednak jedno spojrzenie zmienia całkowicie ich nastawienie...do życia. 

Na początku powiem wam, że ta książka to jedne wielkie WOW! Nie wiedziałam, że można zakochać się w książce, aż do tej chwili. Wyżej wymieniona książka porwała mnie w wir wielu przeżyć, zaczynając od smutku i śmierci, a kończąc na szczęściu i miłości. Ta dwójka pokazała mi jak wiele można znieść i jak wiele można poświęcić, by odnaleźć siebie. Dzięki tej książce zrozumiałam, że życie warto przeżywać powoli a zarazem też szybko, ale najważniejsze by doceniać w nim każdą przeżytą chwilę. 

Jak dla mnie jest to powieść rewelacyjna i wciągająca, a przede wszystkim poruszająca nawet najtwardsze serce, gdyż obok tej historii nie da się przejść obojętnie. Dlatego też jestem pewna, że w nie jednym zbiorze czytelniczym zagości na stałe. 

Moja ocena: 10/10

"Jesteś powodem, dla którego warto wierzyć w jutro. 
Jesteś głosem, który płoszy cienie. 
Jesteś miłością, dzięki której oddycham."

środa, 31 maja 2017

Śmierć nas dogoni w kolejnym życiu, czyli "Naznaczeni śmiercią"




Autor: Veronica Roth
Liczba stron: 536
Wydawnictwo: Jaguar

Cyra i Akos to dwójka ludzi, którzy żyją po dwóch stronach galatyki. Ona daje ból, a On ukojenie - czy coś z tego wyniknie? 

Według mnie książka ta jest bardzo ciężka do zrozumienia, jednak trzyma w napięciu już od pierwszej strony. Poznając tą historię zagłębiamy się w morzu bólu i śmierci, ale w małym stopniu ukazuje się tutaj miłość, która może wydawać się zła, a nawet zakazana. 
Jak dla mnie książka ta podpasuje starszym czytelnikom, a nie młodzieży. 

Moja ocena: 6/10

sobota, 27 maja 2017

Zderzyliśmy się z uczuciem, które nas rozbroiło, czyli "Crashed. W zderzeniu z miłością."



Autor: K.Bromberg
Liczba stron: 499
Wydawnictwo: Septem

Rylee i Colton zabierają nas w kolejną podróż. Ale tym razem nie jest ona taka zwykła jak do tej pory. Dzięki nim zanurzamy się w morzu uczuć, które uderzają w nas już od pierwszej strony. 
Według mnie historia ta jest rewelacyjna. Pokazuje jak wiele można znieść przeciwności losu by tylko być w końcu szczęśliwym. 
Książka ta do ostatniej strony trzyma w nas w emocjonalnym napięciu, które jest warte przeczytania całej tej historii. 
Jak dla mnie największym plusem są tutaj dwa epilogi, które idealnie podsumowują całą przygodę, którą przeżyliśmy z bohaterami. 
Polecam książkę wszystkim, a szczególnie tym którzy nie boją się przejażdżek na emocjonalnym rollercoaster. 

Moja ocena: 10/10

Za książkę dziękuję Helion. 

wtorek, 23 maja 2017

Gra o uczucia toczy się dalej, czyli "Fueled. Napędzani pożądaniem."



Autor: K.Bromberg
Liczba stron: 471
Wydawnictwo: Septem


Rylee i Colton poraz kolejny zabierają nas ze sobą w podróż. Co wyniknie z ich przygody? Co weźmie górę - żądza czy emocje?

Mówią, że przeciwieństwa się przyciągają, ale tym razem to podobieństwa się przyciągnęły. Ona i On mają za sobą trudną przeszłość, która się na nich odbija, ale przecież nie można ciągle żyć tylko tamtym czasem. Podjęcie ryzyka jest w tej historii ujęte perfekcyjne.
Według mnie książka porusza do głębi, gdyż odczuwamy wszystkie uczucia, a najbardziej ból, z którym zmaga się główny bohater. Od pierwszej strony czujemy jak wiele emocji przetacza się przez całą książkę aż do ostatniej strony. Jednak najbardziej poruszył mnie tu aspekt skrzywdzonego dziecka, który jest idealnie odrealniony. Dzięki tym wątką dostrzega się jak bardzo są skrzywdzone dzieci.
Książka ta poruszy na pewno osoby, którym los krzywdzonych osób nie jest obojętny.

Moja ocena: 9,5/10

piątek, 19 maja 2017

Przedpremierowo: Jesteś moim zakazanym owocem, czyli "Przyrodni brat"



Autor: Penelope Ward
Liczba stron: 272
Wydawnictwo: Editiored

Elec i Greta to dwójka nastolatków, czujących do siebie pożądanie, ale jest jeden problem - są swoim przyrodnim rodzeństwem. Dlatego też miłość zostaje tępiona przez nienawiść. Ale czy na pewno? Czy będą potrafili to zniszczyć? Czy po latach pozwolą sobie na skosztowanie "zakazanego owocu"?

Moim zdaniem książka "Przyrodni brat" jest fascynująca i poruszająca. Zawarta w niej historia pokazuje czytelnikowi jak wiele trzeba poświęcić by zdusić w sobie kiełkujące uczucie, gdyż jest ono zakazane.
Zakazana relacja prowadzi nas przez dobre, ale również złe momenty. Prowadzi ona nas w wir emocji, które odczuwamy na własnej skórze, gdyż książka bardzo pobudza czytelniczą wyobraźnię oraz porusza uczuciową nić.
Jak dla mnie historie tą powinien przeczytać się każdy, kto nie boi się poczuć jak zakazany owoc oraz każdy, kto zniesie lawinę uczuć, która dopada już od pierwszego rozdziału.
Sama nie potrafiłam się zabrać za napisanie natychmiastowej recenzji, gdyż ciągle odczuwam to, co przeżyli bohaterowie. Swoimi wyczynami poruszyli mnie dogłębnie i bardzo żałuję, że ich historia tak szybko się skończyła.
Podsumowując Elec i Greta zrobili krok do zniszczenia, ale również krok do oczyszczenia, a także pokazali, że "zakazanego owocu" można spróbować.

Moja ocena: 9,5/10 - gdyż pojawiło się kilka błędów ortograficznych.

Za możliwość przeczytania tej cudownej książki dziękuję Editiored i Helion.

"Ze śmierci zrodziło się życie. Z nienawiści zrodziła się miłość."

poniedziałek, 15 maja 2017

Kilka luźnych opowiadań, czyli "Imagines"



Autor: Anna Todd i inni autorzy portalu wattpad
Liczba stron: 676
Wydawnictwo: OMG Books

Tym razem na swój wybór czytelniczy wybrałam książkę "Imagines",ponieważ zaciekawiły mnie tajemnicze opisy z okładki. Według mnie jest to książka fajna, a czasami nawet zabawna. Zawiera 34 opowiadania, w których możemy poczuć się jako główni bohaterowie, co działa bardzo na wyobraźnię i chciało by się tego na żywo. Jak dla mnie książka porwie na pewno osoby poniżej 18 roku życia.
Lista opowiadań i moja ocena:
1. Robienie selfie i obalanie patriarchatu z Kim Kardashian 4/10
2. Superbohater z lotniska 6/10
3. Medium 5/10
4. Specjalny występ na dziesięciolecie 8/10
5. Być panią Reedus 7/10
6. Ucieczka z Ashwood Manor 5/10
7. Najlepsza.Noc.Ever 8/10
8. Ten, kto zniknął 9/10
9. To tylko Eve 4/10
10. Mało prawdopodobna przyjaźń 5/10
11. Nokaut 7/10
12. Wyjątkowy piątek 5/10
13. Twój najlepszy przyjaciel 7/10
14. Niech wygra najlepszy 7/10
15. Sto lat 6/10
16. Akademia Tańca Channinga Tatuma 9/10
17. Coś nie z tej ziemi 4/10
18. To nie tak... 5/10
19. Poszukiwacz 3/10
20. Redirection 9/10
21. To musi być magia 5/10
22. Nowe połączenie 5/10
23. Twój kryzys tożsamości Bourne'a 3/10
24. Pocałunek zimy 5/10
25. Nagle 5/10
26. Prezydencki Kimzys 4/10
27. Jego angielskie serce 7/10
28. Dzyń & bum 5/10
29. The Tonight Show. Gwiazdą programu jesteś ty (i Jimmy Fallon) 6/10
30. Michael Clifford zaprasza cię na studniówkę 8/10
31. Ian od święta 6/10
32. RPF 7/10
33. Niezapomniane pierwsze wrażenie 8/10
34. Niech prowadzi cię serce 10/10

Moja ogólna ocena: 6/10

czwartek, 11 maja 2017

Jedno uczucie oraz jedna decyzja doprowadzi nas do upadku, czyli "Pięć sposobów na upadek"



Autor: K.A.Tucker
Liczba stron: 539
Wydawnictwo: Filia

Resse i Ben spotykają się raz przypadkiem na wyjezdzie, co szybko się kończy. Lecz los ich ponownie styka - tym razem w innych warunkach. Co z tego wyniknie? Czy jedno wydarzenie będzie ich dręczyć? 

Historia ta zabiera nas w podróż śmiechu i łez oraz zazdrości. Poznani w niej bohaterowie są swoim przeciwieństwem, jednak los splata ich drogi. Jak dla mnie jest to książka rewelacyjna, wciągająca już od pierwszej strony, a do tego poruszająca w pewnych aspektach przeszłości. Zdecydowanie dzięki tej opowieści możemy poznać jak wielką rolę w naszym życiu odgrywają rodzice i co dzięki nim zyskujemy. 
Moim zdaniem książkę tą powinien przeczytać każdy, by zobaczyć jak wiele możemy zyskać i stracić. 

Moja ocena: 10/10

poniedziałek, 8 maja 2017

Przeszłość powraca, czyli "Mimo naszych kłamstw"



Autor: Tarryn Fisher
Liczba stron: 323
Wydawnictwo: Otwarte

Ponowne losy Caleba, Olivii i Leah. Stara miłość, stare małżeństwo czy nowa przyszłość? Kto z nich postawi na swoim? 

Według mnie ta historia pokazuje nam, że pierwsza miłość jest najważniejsza. Ukazuje nam jak wiele cierpienia można znieść, by tylko powrócić do osoby z przeszłości. Książka ukazuje wiele uczuć, które czytelnik odczuwa na własnej skórze. 
Jak dla mnie jest to emocjonująca historia, a do tego wciągająca do ostatniej strony. Dodatkowym jej atutem jest poznanie tej opowieści z męskiej perspektywy. 

Moja ocena: 9,5/10

wtorek, 2 maja 2017

Jestem jednym wielkim żywiołem, czyli "Łowca czterech żywiołów"



Autor: Agata Adamska
Liczba stron: 331
Wydawnictwo: Novae Res 

Aeryla Valnes to zwykła nastolatka, ale tylko do chwili... A wszystko przez jeden test zdolności magicznych. Co z tego wyniknie? Jak sobie Aeryla poradzi? 

Według mnie jest to zabawna historia ukazująca przewrotne życie bohaterki. Pokazuje jak w jednej chwili zwykły człowiek staje się kimś wyjątkowym. Jak widać jedna chwila może z nas zrobić kogoś szczęśliwego lub groźnego. 
Jak dla mnie jest to książka rewelacyjna, a do tego wciągająca do ostatniej strony, gdyż historia ta przeplatana jest żartami. Dlatego też mogę ją polecić wszystkim,a szczególnie tym którzy uwielbiają zabawne riposty. 
Mam nadzieję, że kolejne książki autorki będą tak samo rewelacyjne jak "Łowca czterech żywiołów", gdyż już nie mogę się ich doczekać. 

Moja ocena: 9/10

Za książkę z cudowną dedykacją bardzo dziękuję autorce oraz dziewczyną ze Stan: Zaczytany. 

niedziela, 30 kwietnia 2017

Złamaliśmy się, czyli "Pierwszy dotyk"



Autor: Laurelin Paige
Liczba stron: 538
Wydawnictwo: Kobiece

Emily i Reeve to dwoje pokręconych ludzi. On ma pokręconą przeszłość, a Ona pokręcony charakter. Co wyniknie z takiego połączenia? 

Moim zdaniem książka ta jest dla osób o mocnych, a nawet stalowych nerwach. Historia, co prawda wciąga, ale postać głównej bohaterki wytrąca z równowagi, a przede wszystkim jej niezdecydowanie. 
Jak dla mnie opowieść ta jest chaotyczna, gdyż na raz czujemy i smutek i szczęście. Po prostu można poczuć się jak na karuzeli. 

Moja ocena: 7/10

Za książkę dziękuję wydawnictwu Kobiece. 

poniedziałek, 24 kwietnia 2017

Pomóż mi uciec z mroku, czyli "Światło w mroku"



Autor: I.M. Darkss
Liczba stron: 326
Wydawnictwo: Novae Res 


"Noc i dzień kryją w sobie magię. On był Cieniem. Ona chciała być jego Światłem."

Eli i Jack to Światło i Mrok. On poznał każdy ból, Ona żyje w ludzkim świecie do czasu... Co z nimi się stanie? Co zwycięży?

Według mnie jest to historia inna niż wszystkie. Pokazuje się w niej, że pomimo wszystko w końcu dojdzie do zderzenia dwóch osobowości dzięki jednemu spotkaniu. Od pierwszej strony czujemy wszystkie emocje przeżywane przez bohaterów. Najtrudniejsze w tym wszystkim jest ukazana miłość, gdyż jest zarówno zakazana, jak i piękna, gdyż jest urokliwa sama w sobie. Dzięki tej książce widzimy, że chęć życia i ochrony jest dużo ważniejsza niż skrywane uczucie.
Moim zdaniem jest to rewelacyjna, urzekająca i hipnotyzująca historia, a do tego pełna pasji i na pewno porwie nie jedną osobę.

Moja ocena: 9/10

Za książkę dziękuję wydawnictwu Novae Res oraz dziewczyną z bloga Stan: Zaczytany.